Arta redă paradisul. Scrieri despre artă – Jacques Maritain

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

20,00 lei

Descriere

„Preocuparea pentru artă nu este una secundară în gîndirea lui Maritain, decît poate în sensul în care ea derivă, firesc, din nucleul metafizic al filosofiei sale. Pusă în opere, această tematică se regăsește în mai multe cărți: Artă și scolastică (1920), Răspuns lui Jean Cocteau (1926), Frontierele poeziei (1935), Situația poeziei (1938), Intuiția creatoare în artă și în poezie (1953). Cel puțin două sînt direcțiile din care poate fi abordat acest versant al operei lui Maritain, și anume dinspre o «filosofie a artei» – sintagmă pe care el o preferă termenului, considerat reductiv, de «estetică» – sau pornind de la diversele observații pe care le formulează cu privire la un artist sau altul, la poeți, la pictori, la muzicieni. Arta modernă are pentru el o semnificație aparte, marcată de conștientizarea noului statut al artistului – autonomia – și de finalitatea operei sale, judecată exclusiv din perspectiva frumosului de atins” (Alin Tat)

 

Caracteristici

An apariție: 2021

ISBN: 978-606-9659-13-7

Pagini: 116

Format: 130 x 200

Traducere: Marius Boldor și Alin Tat

Prefață: Alin Tat

Despre autor

Jacques Maritain (1882 – 1973) a fost un filozof catolic francez, autor a peste 60 de cărți, a cărui influență a fost majoră în redactarea Declarației Universale a Drepturilor Omului.

La Editura Ratio et Revelatio au mai apărut: Liturghie și contemplație (2017), Imposibilul antisemitism (2018), Umanism integral (2019), Pentru o filozofie a istoriei (2020).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Arta redă paradisul. Scrieri despre artă – Jacques Maritain”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii