101 chipuri ale suferinței în Bihorul carceral comunist – Cristina Liana Pușcaș

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

50,00 lei

Descriere

Istoriografia carcerală s-a îmbogățit cu un nou volum dedicat memoriei foștilor deținuți politic care au suferit în temnițele Gulagului românesc. Autoarea, în această primă etapă a amplului său proiect de redactare a unui dicționar, a reușit să creioneze 101 medalioane ale unor bihoreni care au trecut prin calvarul închisorilor comuniste, care au cunoscut deportările, prigoana și alte forme de represiune ale regimului de sorginte sovietic. Este un proiect ambițios, nu doar prin munca titanică petrecută în arhivele locale și centrale în ultimii zece ani, dar și prin semnificația din punct de vedere istoric și moral-reparator față de memoria celor 101 oameni ale căror «chipuri» suferinde au fost «reconstruite» prin demersul temerar al specialistei orădene.

Caracteristici

Prefață: Dr. habil. Cosmin Budeancă

An apariție: 2021

Pagini: 452

Format: 145 x 205

ISBN: 978-606-9659-28-1

Colecția: Historia

Despre autor

Cristina Liana Pușcaș este doctor în istorie (Universitatea din Oradea), muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, lector univ. dr. la  Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, specializarea Jurnalism din cadrul Universității din Oradea, președintele  Asociației „Cei 40 de Mucenici”.

Volume de autor: Iadul roşu în orașul de pe Criş. Penitenciarul Oradea în perioada comunistă (1945-1977); Bihoreni cu care ne mîndrim; Rezistență  anticomunistă în întrebări şi răspunsuri.

Proiecte: Realizatoarea „Memorialului Rezistență și  represiune în Bihor”; Documentar video „Locuri ale  memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea”; Seria de filme documentare „Uitarea înseamnă o nouă condamnare”.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „101 chipuri ale suferinței în Bihorul carceral comunist – Cristina Liana Pușcaș”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii