Schmitz Hermann

Schmitz Hermann

Născut în 16 mai 1928, la Leipzig, Hermann Schmitz este un cunoscut filozof german, întemeietorul noii fenomenologii. În 1955 obține titlul de doctor în filozofie, cu o lucrare despre Goethe, iar în 1958 devine asistent al Seminarului Filozofic din Kiel, unde își obține habilitarea cu o lucrare despre Hegel. Din 1971 pînă în 1993, ocupă postul de profesor în cadrul aceluiași Seminar din Kiel. Lucrarea sa fundamentală, Sistemul filozofiei, publicată în zece volume între 1964 și 1980 are drept punct de plecare experiențele cotidiene, nemijlocite de viață, propunînd o abordare care, deși tributară fenomenologiei tradiționale, își propune să o depășească pe aceasta în unele aspecte fundamentale, inclusiv în felul în care este definit însuși conceptul de fenomen.
 
Vezi mai multe produse
Slușanschi Dan

Slușanschi Dan

DAN SLUŞANSCHI (1943-2008), profesor la Facultatea de Filologie Clasică, Universitatea din Bucureşti, precum şi la numeroase alte facultăţi din ţară şi străinătate, a fost unul dintre cei mai însemnaţi clasicişti români. A realizat remarcabile traduceri din Platon, Homer, Vergilius, precum şi din Emile Benveniste, Giuliano Bonfante, Pierre Grimal, Georges Dumézil. A editat opera latină a lui Dimitrie Cantemir, cum ar fi Historia Moldo-Vlachica, Bucureşti, 1983 (pentru care a primit Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei, în 1985); Vita Constantini Cantemyrii, cognomento ‘Senis’, Bucureşti, 1996; Incrementorum et Decrementorum Aulae Othmanicae Libri tres, Timişoara, 2001 (ediţie princeps). A publicat studii de specialitate, precum Le vocabulaire latin des gradus aetatum, Bucureşti, 1974; Sintaxa propoziţiei latine, Bucureşti, 1984 (ed. I); 1994 (ed. a II-a); Sintaxa frazei latine, Bucureşti, 1994; Introducere în studiul limbii şi culturii indo-europene, Bucureşti, 1987 (cu L. Wald); Du latin aux langues romanes, Wilhelmsfeld, 1991 (cu M. Iliescu), precum şi numeroase articole în reviste de specialitate. În 2003 a primit titlul de Doctor honoris causa al Universităţii din Caen – Basse-Normandie.
 
Vezi mai multe produse
Szász Irina

Szász Irina

Irina Szász s-a născut în 1965, în Transilvania, România. Licenţiată în jurnalism, este un remarcabil și respectat „creator de povești pentru oameni mari”, cum declară în interviurile sale. Irina a intrat în dicționarele de personalități din România, fiind considerată o voce în publicistica de calitate și o specialistă în reportajele de atmosferă. Reportajele și filmele ei documentare sînt totdeauna abordări nonconformiste și extrem de apreciate de publicul cunoscător. Cu o experiență de 20 de ani în televiziune, cu peste 200 de producții TV realizate, a fost răsplătită cu numeroase și valoroase premii ale comunității profesionale din care face parte. Ca free-lancer, realizează proiecte tulburătoare, cum este și proiectul multimedia „CuMinte la Dalai Lama”, devenind singura jurnalistă din România primită de SS Dalai Lama. Filmul întîlnirii cu o legendă în viață, unică în destinul unui jurnalist, a fost considerat o reușită profesională, iar cartea „CuMinte la Dalai Lama” a fost reeditată în cursul cîtorva luni de două ori. Irina Szász este considerată un profesionist care nu abdică de la valorile și principiile unui jurnalism autentic și onest. Așadar o voce CuMinte și echilibrată în mass-media românească.
 
Vezi mai multe produse
Székely Ervin

Székely Ervin

Székely Ervin s-a născut la Salonta în 19 august 1957. A terminat Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai în 1981. A lucrat în calitate de consilier juridic la Salonta, a fost ziarist la săptămânalul Ifjúmunkás şi la cîteva alte publicaţii. În perioada 1992-2004 a fost deputat în Parlamentul României, după care a devenit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. În prezent este realizator în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.
A publicat şapte volume: Magyarázom a rendszerváltást (Explicaţii asupra schimbării - eseuri) Bucureşti, Editura Maiko 2000; Az Andropov-terv (Planul Andropov - eseuri) Bucureşti, Editura Maiko 2003; A műember (Omul artificial – roman) Bucureşti, Editura Maiko 2009; A feljelentés (Denunţul – roman) Oradea, Editura Könyvmester 2011; Bársonyszék és aszfalt – Oradea, Editura Riport 2014. Această carte a apărut în traducere românească la Bucureşti, Editura Curtea Veche în 2016 sub titlul Jilţ şi caldarâm; Egy asszimiláns feljegyzései – Bucureşti Editura Curtea Veche 2017. Această carte a apărut concomitent în traducere românească tot la Editura Curtea Veche în 2017 sub titlul Cum am devenit român; Szerelmes szakácskönyv szingliknek – Oradea, Editura Ratio et Revelatio 2018. Această carte a apărut în traducere românească tot la Editura Ratio et Revelatio în 2019 sub titlul Carte de bucate şi de dragoste.
 
Vezi mai multe produse
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!