Cairns Dorion

Fenomenolog american, DORION CAIRNS (1901-1972) și-a dat doctoratul la Harvard în 1933 cu o teză privind fenomenologia lui Husserl. Între 1924 și 1926, respectiv între 1931 și 1932, Cairns a studiat la Freiburg sub îndrumarea lui Husserl, perioade care sînt înregistrate în lucrarea apărută postum, Conversații cu Husserl și Fink. După 1933, a fost profesor în Statele Unitate ale Americii la Rockford College, Illinois, iar începînd cu 1950 a predat la prestigioasa New School for Social Research, parte a universității The New School, New York, unde a fost coleg cu figuri importante ale filozofiei secolului XX, precum Hannah Arendt, Karl Löwith, Alfred Schütz, Aron Gurwitsch sau Hans Jonas. Aici a contribuit la formarea unui important grup de fenomenologie. Deși în timpul vieții Dorion Cairns a publicat doar cîteva articole pe teme de fenomenologie, el a contribuit decisiv la diseminarea fenomenologiei lui Husserl în spațiul de limbă engleză, mai ales prin traducerea lucrărilor lui Husserl, Meditații carteziene și Logică formală și transcendentală.
Opere principale: Filozofia lui Edmund Husserl (teză de doctorat susținută în 1933, publicată postum în 2013), Ghid de traducere a lui Edmund Husserl (1973), Conversații cu Husserl și Fink (1976).
 
Vezi mai multe produse

Canterbury Anselm de

Vezi mai multe produse

Carlotto Massimo

Vezi mai multe produse
Căstăian Doru

Căstăian Doru

Profesor, traducător, publicist, scenarist de softuri educaţionale, om fascinat de tineri şi de educaţie. Născut la Galaţi, la 16 februarie 1979, a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, în anul 2001. Master în filosofie franceză contemporană în 2002, doctor în filosofie al Universităţii de Vest din Timişoara în 2008, cu o teză despre conceptul de diferenţă în filosofia franceză post-structuralistă. Profesor de filosofie şi ştiinţe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, începînd cu anul 2003. Interesat profund de problemele educaţiei în general şi ale şcolii româneşti în special, Doru Căstăian a avut intervenţii nu foarte dese, dar limpezi şi provocatoare, pe marginea unor subiecte de actualitate privind educaţia şi tendinţele pedagogice contemporane, aducînd în spaţiul public românesc contribuţii substanţiale şi informate.
 
Vezi mai multe produse
Castaldini Alberto

Castaldini Alberto

Prof. Dr. Alberto Castaldini s-a născut la Verona (Italia) în 1970. Predă Filosofie şi Teologia istoriei la Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Istoria civilizaţiei iudaice moderne, la Ateneul Pontifical Sant’ Anselmo din Roma. Din 2006 până în 2010, a fost Directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti şi ataşat cultural la Ambasada Italiei în România. Este membru de onoare al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române.
Vezi mai multe produse
Castiglione Simona

Castiglione Simona

Simona Castiglione, născută în Catania, trăiește în Padova. Absolventă de clasice, a colaborat la Milano cu marile edituri italiene. În present predă litere și scrisul creativ. În 2010 s-a lansat cu antologia de povestiriLa mente e le rose (Transeuropa); de atunci a publicat diverse povestiri în antologii (Madre-Morte, Transeuropa; L’occasione, Galaad Edizioni; Serenate al chiaro di luna, edizioni Mazza; Storie di martiri, ruffiani e giocatori, CaratteriMobili). Pentru revista «Nuova Prosa» a îngrijit antologiaRacconti erotici al femminile con ospite maschile. A publicat articole și povestiri pentru reviste, ziare și bloguri literare («La Stampa», «Il Gazzettino», «Sicilia &Donna», «Primo Amore», «Doppio Zero», «Vicolo Cannery», «Scuola Twain», «Grafemi»). Recent, a publicat în colaborare romanulLavoricidi Italiani (Miraggi edizioni) și a îngrijit împreună cu Caterina Falconi antologia La morte nuda, unde e prezentă cu povestirea Come fu che divenni una strega.
 
Vezi mai multe produse
Catarig Sorin

Catarig Sorin

Sorin Catarig (n. 1961, Năsăud) este absolvent al Facultății de Construcții din Cluj-Napoca. A debutat în 1997 în revista „Timpul” cu un grupaj de poezie. A colaborat, cu proză, la revistele „Timpul”, „Tribuna”, „Vatra”, „Mișcarea literară”, „Transilvania”. Lectură, în 2003, la Centrul Cultural Român din Viena. Participă, cu proză, la antologia Ozone Friendly (Editura „T”, 2002. A publicat cărțile de proză Unele considerații asupra tehnicii salvării aparențelor („Versus”, 2003) și Moarte printre stabilopozi („Sigma”, 2006), precum și volumele de poezie Frigul ca remediu pentru bărbații singuri (2011) și În răstimpul dintre două plecări. Ghid practic pentru străbaterea nopții (2017), ambele la Casa de editură „Max Blecher”.

 
Vezi mai multe produse
Cilincă Victor

Cilincă Victor

Victor Cilincă (n. 15.01.1958, Paşcani) este scriitor, dramaturg, eseist, ziarist la cotidianul gălăţean „Viaţa liberă”, artist plastic, ilustrator de carte şi publicist de istorie. Are 20 de cărţi publicate pentru care a primit numeroase premii. Din cele peste 31 piese de teatru scrise 6 au fost premiate la nivel naţional, 6 tipărite (una în SUA) şi 4 jucate. Are două cărţi tipărite în SUA şi povestiri publicate în Marea Britanie, Canada, Franţa şi SUA.
 
Vezi mai multe produse
Clark Gordon H.

Clark Gordon H.

Gordon H. Clark (1902-1985) Deși aproape necunoscut cititorilor din România, Gordon Haddon Clark a fost una dintre cele mai importante figuri ale protestantismului american din secolul douăzeci. Profesor de filosofie, teolog și șahist, Clark a scris peste patruzeci de cărți și sute de articole și recenzii, dintre care amintim: Ancient PhilosophyThales to Dewey: A History of PhilosophyA Christian View of Man and ThingsKarl Barth’s Theological MethodLanguage and TheologyPhilosophy of Science and Belief in God.
 
Vezi mai multe produse
Corobca Liliana

Corobca Liliana

Liliana Corobca, născută la 10 octombrie 1975, în satul Săseni,raionul Călărași, Republica Moldova, este scriitoare şi cercetătoare.Doctor în Litere la Universitatea din Bucureşti cu lucrarea Personajulîn romanul românesc interbelic (2003). A publicat trei romane, a editat
volume despre exilul literar românesc, bucovinenii deportaţi în Siberiaetc. În domeniul cenzurii a publicat Epurarea cărţilor în România.Documente (1944-1964), Editura Tritonic, 2010 și Controlul cărții. Cenzuraliteraturii în regimul comunist din România, Cartea Românească, 2014.
 
Vezi mai multe produse
Costa Ioana

Costa Ioana

Ioana Costa, filolog clasic, este profesor la Departamentul de filologie clasică al Universității din București, din 1990. Este titulara cursurilor de Introducere în filologia clasică, Fonetică istorică latină, Lingvistică comparată indo-europeană, Sintaxă latină, Epistolografie antică, la care se adaugă cursuri din autori greci și latini. A publicat monografii și articole de specialitate; a tradus texte majore ale literaturii greco-latine (Cato, Seneca, Pliniu cel Bătrîn, Augustin, Ieronim, Septuagina: Deuteronomul, Judecătorii, 4 Regi, Eclesiastul, Iezechiel) și a coordonat publicarea integralei filosofice senecane și a enciclopediei lui Pliniu cel Bătrîn.
 
Vezi mai multe produse

Cristian Marius

Vezi mai multe produse
Cruceru Marius David

Cruceru Marius David

Marius David Cruceru, născut în 28 ianuarie 1971, este profesor universitar în cadrul Universității Emanuel din Oradea și Decanul Facultății de Teologie din cadrul acestei școli, este căsătorit cu Ana-Natalia din anul 1991 și au împreună doi copii, Neriah și Naum-Lucas. Profesorul Cruceru este autorul unor monografii și studii referitoare la cele două domenii de interes care îl preocupă, patristica clasică și exegeza Noului Testament în limba greacă. Clasicist de formație, a migrat spre studiile patristice, pentru a se reîntoarce în final spre exegeza în limba greacă. Împreună cu alți teologi evanghelici a inițiat predarea patristicii clasice în școala în care activează încă din anul 1994. Este autorul unui comentariu cu titlul Şi voi care sînteţi răi fiţi desăvîrşiţi ca Tatăl, O abordare periegetică a Predicii de pe munte (Cluj-Napoca,  Editura Risoprint, 2010), comentariu reluat cu revizuiri și corecturi în ediția de față, pe lîngă o monografie referitoare a Augustin, Augustin, un amator (Cluj Napoca, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, 2006) și o colecție de articole-studiu, Întoarcerea din Oglindă (Cluj Napoca, Editura Risoprint, 2006).
 
Vezi mai multe produse
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!