Bălănean Cristian

Bălănean Cristian

Cristian Bălănean (n. 1978) este preot la Episcopia Greco-Catolică din Oradea și avocat, titularul a trei licențe și a trei masterate (drept, științe politice și teologie), autor a cinci cărți și al mai multor articole din reviste universitare, precum și un participant asiduu la conferințeleSocietății Internaționale Toma de Aquino – Secția Română, la Simpozioanele Internaționale „Școala Ardeleană” și la alte reuniuni de profil. A fost cercetător într-un program european tutelat de Academia Română și a beneficiat de un stagiu de mobilitate la Universitatea din Cambridge (2015). În anul 2017 a obținut titlul de doctor în teologie catolică al Universității din București (calificativul „excelent”), cu o teză al cărei conținut îl constituie tocmaicartea de față, intersectând mai multe ramuri din domeniile de specializare: teologia fundamentală, metafizica, epistemologia, filosofia științei și filosofia minții. 
 
Vezi mai multe produse
Bălănescu Flori

Bălănescu Flori

Flori Bălănescu (n. 1969) este istoric, cercetător științific la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului din București, reprezentanta editorială a lui Paul Goma în România; coordonează „Seria de autor Paul Goma” la Editura Ratio et Revelatio. Contribuții în mai multe volume și reviste; a îngrijit și editat cărți din domenii diverse: manuale și auxiliare școlare, istorie, religie, geografie, educație civică, pedagogie, memorialistică, roman, poezie. Dintre lucrările de autor și colaborări: „Ocupaţia sovietică în România. Documente, 1944-1946”, Editura Vremea, 1998 (coautor Dragoș Zamfirescu); „Biserica întemniţată. România, 1944-1989”, INST, 1998 (coord. Paul Caravia, coautor Virgiliu Constantinescu); Flori Stănescu (Bălănescu), Paul Goma, „Dialog”, Editura Vremea, 2008; Alexandru Budișteanu în „Dialog” cu Flori Bălănescu, „Între istorie și judecata posterităţii”, INST, 2011; „România 1945-1989. Enciclopedia regimului comunist. Represiunea. vol. I. A-E,  vol. II F-O”, INST, 2011-2012 (ediție colectivă, coord. Octavian Roske); „Paul Goma 80. Memorie și istorie a cotidianului”, Editura Ratio et Revelatio, 2015; a debutat literar cu romanul „În mâinile tale”, Editura Blumenthal, 2012.
 
Vezi mai multe produse
Baumgarten Alexander

Baumgarten Alexander

Alexander Baumgarten este filozof și filolog clasic. Predă filozofie medievală la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde este director al Departamentului de Filosofie Premodernă și Românească. A publicat mai multe volume de exegeză, traduceri, ediții ale unor opere fundamentale ale culturii antice și medievale, de la Aristotel la Plotin și de la Anselm la Toma d’Aquino.
 
Vezi mai multe produse

Berkeley George

Vezi mai multe produse
Bianchi Enzo

Bianchi Enzo

Enzo Bianchi (n. 1943) este teolog și scriitor italian, fondator și în prezent priorul mănăstirii ComunitățiiBose. Autor a numeroase cărți, dintre care amintimAscoltare la parola (2008),Il pane di ieri (2008),Perché pregare, come pregare (2009),Fede e fiducia(2013), Dono eperdono (2014).
 
Vezi mai multe produse
Boboc Raluca

Boboc Raluca

Raluca Boboc, născută la 29 iulie 1977, este scriitor, fotograf, cercetător, cu un doctorat în istorie susţinut la Universitatea din Bucureşti. A publicat lucrarea Reprezentări ale corpului în imaginarul biblic. Cartea Proverbelor, Ratio et Revelatio, 2015.
 
Vezi mai multe produse
Bodiu Dionis

Bodiu Dionis

Dionis Bodiu (n. 1973) este licențiat în informatică. În anul 2015 și-a luat masteratul în teologie la Universitatea din București cu lucrarea de disertație Paradigma sacru - profan ca mijloc de promovare a discursului teologic în cinematografie. Atît prin scris, pe blogul personal sau în alte publicații, cît și ca vorbitor la diverse evenimente și seminarii, pledează pentru un model constructiv de comunicare a mesajului creștin în domenii ale culturii: cinematografie, muzică, literatură, arte frumoase, mediul virtual.
 
Vezi mai multe produse

Boulnois Olivier

Vezi mai multe produse

Brebenar Gabriel

Vezi mai multe produse

Bruno Giordano

Vezi mai multe produse
Buda Bogdan Vasile

Buda Bogdan Vasile

Părintele dr. Bogdan Vasile Buda s-a năcut în anul 1976 la Dej, județul Cluj. A studiat teologia la Oradea (România), Paray-le-Monyal (Franța) și Roma (Italia). A fost hirotonit preot în anul 2001 la Oradea, iar în prezent este Protopop de Madrid și Responsabil pentru greco-catolicii români din Spania. A publicat împreună cu alți autori Tipicul Bisericesc – Studiu asupra Tipicului Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, (Galaxia Gutenberg, 2007)Este de asemenea coordonatorul editării Liturghierului – Liturgikon, în ediție bilingvă (română-spaniolă), de către Conferința Episcopală Spaniolă (Biblioteca de Autores Cristianos, 2015, Madrid). Este membru al Fraternității Sfântul Ilie și al Comisiei de Etica pentru Asistență Sanitară (Comité de Etica para la Asistencia Sanitaria) din Madrid. Masterand în Drepturile Omului, Specializarea Drept și Bioetică, în cadrul Facultății UNED – Madrid. 
Vezi mai multe produse
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!