Ioana Ghenciulescu Violet, născută la București, locuiește la Paris. Este artist vizual și art-terapeut, membru al companiei „Danse avec les Roues”, director artistic al Asociației Artees http://artees.artees.fr/, membru UAP. A absolvit secția de pictură a Academiei de Arte Plastice din București, deține o diplomă de master în Restaurarea operelor de artă (Sorbona) și un doctorat la Institutul Național de Artă și Terapie (INECAT) din Paris. A lucrat ca profesor de artă, restaurator de pictură și art-terapeut. De-a lungul acestei perioade și-a continuat munca de creație, lucrările sale fiind expuse la expoziții și evenimente din Franța și din străinătate. Picturile sale pot fi găsite în colecții din Europa, Asia, America.
Alte publicații legate de tema labirintului: Daniel Buren la Monumenta, Paris, și Rătăciri prin labirint, la Centre Pompidou Metz în 2012, Un periplu senzorial, cea de-a 54-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, 2011, pentru revista Zeppelin (https://e-zeppelin.ro/)

Distribuie această postare

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii