Alfieri Francesco

Alfieri Francesco

Francesco Alfieri este profesor de Fenomenologia religiei la Pontificia Universitas Lateranensis, Vatican. Între 2008 și 2014 a ținut seminarii asupra fenomenologiei lui Edith Stein și Hedwig Conrad-Martius la Universitatea din Bari. Este secretar de redacție la «Aquinas» și face parte din Editorial Board al seriei «Analecta Husserliana: The Yearbook of Phenomenological Research». Este arhivist și face parte din Consiliul director al «Centrului italian de cercetări fenomenologice», cu sediul la Roma, afiliat la World Phenomenology Institute (Hanover, NH, USA); este secretar al „Area internazionale di ricerca «Edith Stein nella filosofia contemporanea», la Pontificia Universitas Lateranensis. Este coordonator științific al ediției critice în limba italiană a Operei omnia a lui Hedwig Conrad-Martius, editura Morcelliana, și coordonează la aceeași editură o colecție de filosofie centrată pe gîndirea Annei-Teresa Tymieneicka. Cercetările sale sînt orientate spre studiul fenomenologiei germane, cu referire în special la influența pe care filosofia medievală a avut-o în cercetările unor exponenți ai cercurilor fenomenologice din Göttingen și München: Edith Stein și Hedwig Conrad-Martius. În această sferă de reflecție, a dezvoltat cu precădere tema principium individuationis și relațiile intersubiective. În ultimii ani a aprofundat și chestiunea „fenomenologiei vieții”, a Annei-Teresa Tymieniecka. În prezent lucrează la o monografie asupra „Schwarze Hefte”, a lui Martin Heidegger, împreună cu Prof. Friedrich-Wilhelm von Herrmann. Dintre publicațiile sale amintim: „Die Rezeption Edith Steins. Internationale Edith-Stein-Bibliographie 1942-2012” (Echter, Würzburg, 2012); „La presenza di Duns Scoto nel pensiero di Edith Stein: la questione dell’individualità” (Morcelliana, Brescia, 2014; tr. engl. The „Presence of Duns Scotus in the Thought of Edith Stein. The Question of Individuality”,«Analecta Husserliana» 120, Springer, Dordrecht 2015); „Pessoa humana e singularidade em Edith Stein. Uma nova fundação da antropologia filosófica” (Perspectiva, São Paulo, 2014).
 
Vezi mai multe produse

Axente Corneliu

Vezi mai multe produse
Bălănean Cristian

Bălănean Cristian

Cristian Bălănean (n. 1978) este preot la Episcopia Greco-Catolică din Oradea și avocat, titularul a trei licențe și a trei masterate (drept, științe politice și teologie), autor a cinci cărți și al mai multor articole din reviste universitare, precum și un participant asiduu la conferințeleSocietății Internaționale Toma de Aquino – Secția Română, la Simpozioanele Internaționale „Școala Ardeleană” și la alte reuniuni de profil. A fost cercetător într-un program european tutelat de Academia Română și a beneficiat de un stagiu de mobilitate la Universitatea din Cambridge (2015). În anul 2017 a obținut titlul de doctor în teologie catolică al Universității din București (calificativul „excelent”), cu o teză al cărei conținut îl constituie tocmaicartea de față, intersectând mai multe ramuri din domeniile de specializare: teologia fundamentală, metafizica, epistemologia, filosofia științei și filosofia minții. 
 
Vezi mai multe produse
Bălănescu Flori

Bălănescu Flori

Flori Bălănescu (n. 1969) este istoric, cercetător științific la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului din București, reprezentanta editorială a lui Paul Goma în România; coordonează „Seria de autor Paul Goma” la Editura Ratio et Revelatio. Contribuții în mai multe volume și reviste; a îngrijit și editat cărți din domenii diverse: manuale și auxiliare școlare, istorie, religie, geografie, educație civică, pedagogie, memorialistică, roman, poezie. Dintre lucrările de autor și colaborări: „Ocupaţia sovietică în România. Documente, 1944-1946”, Editura Vremea, 1998 (coautor Dragoș Zamfirescu); „Biserica întemniţată. România, 1944-1989”, INST, 1998 (coord. Paul Caravia, coautor Virgiliu Constantinescu); Flori Stănescu (Bălănescu), Paul Goma, „Dialog”, Editura Vremea, 2008; Alexandru Budișteanu în „Dialog” cu Flori Bălănescu, „Între istorie și judecata posterităţii”, INST, 2011; „România 1945-1989. Enciclopedia regimului comunist. Represiunea. vol. I. A-E,  vol. II F-O”, INST, 2011-2012 (ediție colectivă, coord. Octavian Roske); „Paul Goma 80. Memorie și istorie a cotidianului”, Editura Ratio et Revelatio, 2015; a debutat literar cu romanul „În mâinile tale”, Editura Blumenthal, 2012.
 
Vezi mai multe produse
Baumgarten Alexander

Baumgarten Alexander

Alexander Baumgarten este filozof și filolog clasic. Predă filozofie medievală la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde este director al Departamentului de Filosofie Premodernă și Românească. A publicat mai multe volume de exegeză, traduceri, ediții ale unor opere fundamentale ale culturii antice și medievale, de la Aristotel la Plotin și de la Anselm la Toma d’Aquino.
 
Vezi mai multe produse

Berkeley George

Vezi mai multe produse
Bianchi Enzo

Bianchi Enzo

Enzo Bianchi (n. 1943) este teolog și scriitor italian, fondator și în prezent priorul mănăstirii ComunitățiiBose. Autor a numeroase cărți, dintre care amintimAscoltare la parola (2008),Il pane di ieri (2008),Perché pregare, come pregare (2009),Fede e fiducia(2013), Dono eperdono (2014).
 
Vezi mai multe produse
Boboc Raluca

Boboc Raluca

Raluca Boboc, născută la 29 iulie 1977, este scriitor, fotograf, cercetător, cu un doctorat în istorie susţinut la Universitatea din Bucureşti. A publicat lucrarea Reprezentări ale corpului în imaginarul biblic. Cartea Proverbelor, Ratio et Revelatio, 2015.
 
Vezi mai multe produse
Bodiu Dionis

Bodiu Dionis

Dionis Bodiu (n. 1973) este licențiat în informatică. În anul 2015 și-a luat masteratul în teologie la Universitatea din București cu lucrarea de disertație Paradigma sacru - profan ca mijloc de promovare a discursului teologic în cinematografie. Atît prin scris, pe blogul personal sau în alte publicații, cît și ca vorbitor la diverse evenimente și seminarii, pledează pentru un model constructiv de comunicare a mesajului creștin în domenii ale culturii: cinematografie, muzică, literatură, arte frumoase, mediul virtual.
 
Vezi mai multe produse

Boulnois Olivier

Vezi mai multe produse

Brebenar Gabriel

Vezi mai multe produse

Bruno Giordano

Vezi mai multe produse
Buda Bogdan Vasile

Buda Bogdan Vasile

Părintele dr. Bogdan Vasile Buda s-a năcut în anul 1976 la Dej, județul Cluj. A studiat teologia la Oradea (România), Paray-le-Monyal (Franța) și Roma (Italia). A fost hirotonit preot în anul 2001 la Oradea, iar în prezent este Protopop de Madrid și Responsabil pentru greco-catolicii români din Spania. A publicat împreună cu alți autori Tipicul Bisericesc – Studiu asupra Tipicului Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, (Galaxia Gutenberg, 2007)Este de asemenea coordonatorul editării Liturghierului – Liturgikon, în ediție bilingvă (română-spaniolă), de către Conferința Episcopală Spaniolă (Biblioteca de Autores Cristianos, 2015, Madrid). Este membru al Fraternității Sfântul Ilie și al Comisiei de Etica pentru Asistență Sanitară (Comité de Etica para la Asistencia Sanitaria) din Madrid. Masterand în Drepturile Omului, Specializarea Drept și Bioetică, în cadrul Facultății UNED – Madrid. 
Vezi mai multe produse

Cairns Dorion

Fenomenolog american, DORION CAIRNS (1901-1972) și-a dat doctoratul la Harvard în 1933 cu o teză privind fenomenologia lui Husserl. Între 1924 și 1926, respectiv între 1931 și 1932, Cairns a studiat la Freiburg sub îndrumarea lui Husserl, perioade care sînt înregistrate în lucrarea apărută postum, Conversații cu Husserl și Fink. După 1933, a fost profesor în Statele Unitate ale Americii la Rockford College, Illinois, iar începînd cu 1950 a predat la prestigioasa New School for Social Research, parte a universității The New School, New York, unde a fost coleg cu figuri importante ale filozofiei secolului XX, precum Hannah Arendt, Karl Löwith, Alfred Schütz, Aron Gurwitsch sau Hans Jonas. Aici a contribuit la formarea unui important grup de fenomenologie. Deși în timpul vieții Dorion Cairns a publicat doar cîteva articole pe teme de fenomenologie, el a contribuit decisiv la diseminarea fenomenologiei lui Husserl în spațiul de limbă engleză, mai ales prin traducerea lucrărilor lui Husserl, Meditații carteziene și Logică formală și transcendentală.
Opere principale: Filozofia lui Edmund Husserl (teză de doctorat susținută în 1933, publicată postum în 2013), Ghid de traducere a lui Edmund Husserl (1973), Conversații cu Husserl și Fink (1976).
 
Vezi mai multe produse

Canterbury Anselm de

Vezi mai multe produse

Carlotto Massimo

Vezi mai multe produse
Căstăian Doru

Căstăian Doru

Profesor, traducător, publicist, scenarist de softuri educaţionale, om fascinat de tineri şi de educaţie. Născut la Galaţi, la 16 februarie 1979, a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, în anul 2001. Master în filosofie franceză contemporană în 2002, doctor în filosofie al Universităţii de Vest din Timişoara în 2008, cu o teză despre conceptul de diferenţă în filosofia franceză post-structuralistă. Profesor de filosofie şi ştiinţe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, începînd cu anul 2003. Interesat profund de problemele educaţiei în general şi ale şcolii româneşti în special, Doru Căstăian a avut intervenţii nu foarte dese, dar limpezi şi provocatoare, pe marginea unor subiecte de actualitate privind educaţia şi tendinţele pedagogice contemporane, aducînd în spaţiul public românesc contribuţii substanţiale şi informate.
 
Vezi mai multe produse
Castaldini Alberto

Castaldini Alberto

Prof. Dr. Alberto Castaldini s-a născut la Verona (Italia) în 1970. Predă Filosofie şi Teologia istoriei la Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Istoria civilizaţiei iudaice moderne, la Ateneul Pontifical Sant’ Anselmo din Roma. Din 2006 până în 2010, a fost Directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti şi ataşat cultural la Ambasada Italiei în România. Este membru de onoare al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române.
Vezi mai multe produse
Castiglione Simona

Castiglione Simona

Simona Castiglione, născută în Catania, trăiește în Padova. Absolventă de clasice, a colaborat la Milano cu marile edituri italiene. În present predă litere și scrisul creativ. În 2010 s-a lansat cu antologia de povestiriLa mente e le rose (Transeuropa); de atunci a publicat diverse povestiri în antologii (Madre-Morte, Transeuropa; L’occasione, Galaad Edizioni; Serenate al chiaro di luna, edizioni Mazza; Storie di martiri, ruffiani e giocatori, CaratteriMobili). Pentru revista «Nuova Prosa» a îngrijit antologiaRacconti erotici al femminile con ospite maschile. A publicat articole și povestiri pentru reviste, ziare și bloguri literare («La Stampa», «Il Gazzettino», «Sicilia &Donna», «Primo Amore», «Doppio Zero», «Vicolo Cannery», «Scuola Twain», «Grafemi»). Recent, a publicat în colaborare romanulLavoricidi Italiani (Miraggi edizioni) și a îngrijit împreună cu Caterina Falconi antologia La morte nuda, unde e prezentă cu povestirea Come fu che divenni una strega.
 
Vezi mai multe produse
Catarig Sorin

Catarig Sorin

Sorin Catarig (n. 1961, Năsăud) este absolvent al Facultății de Construcții din Cluj-Napoca. A debutat în 1997 în revista „Timpul” cu un grupaj de poezie. A colaborat, cu proză, la revistele „Timpul”, „Tribuna”, „Vatra”, „Mișcarea literară”, „Transilvania”. Lectură, în 2003, la Centrul Cultural Român din Viena. Participă, cu proză, la antologia Ozone Friendly (Editura „T”, 2002. A publicat cărțile de proză Unele considerații asupra tehnicii salvării aparențelor („Versus”, 2003) și Moarte printre stabilopozi („Sigma”, 2006), precum și volumele de poezie Frigul ca remediu pentru bărbații singuri (2011) și În răstimpul dintre două plecări. Ghid practic pentru străbaterea nopții (2017), ambele la Casa de editură „Max Blecher”.

 
Vezi mai multe produse
Cilincă Victor

Cilincă Victor

Victor Cilincă (n. 15.01.1958, Paşcani) este scriitor, dramaturg, eseist, ziarist la cotidianul gălăţean „Viaţa liberă”, artist plastic, ilustrator de carte şi publicist de istorie. Are 20 de cărţi publicate pentru care a primit numeroase premii. Din cele peste 31 piese de teatru scrise 6 au fost premiate la nivel naţional, 6 tipărite (una în SUA) şi 4 jucate. Are două cărţi tipărite în SUA şi povestiri publicate în Marea Britanie, Canada, Franţa şi SUA.
 
Vezi mai multe produse
Clark Gordon H.

Clark Gordon H.

Gordon H. Clark (1902-1985) Deși aproape necunoscut cititorilor din România, Gordon Haddon Clark a fost una dintre cele mai importante figuri ale protestantismului american din secolul douăzeci. Profesor de filosofie, teolog și șahist, Clark a scris peste patruzeci de cărți și sute de articole și recenzii, dintre care amintim: Ancient PhilosophyThales to Dewey: A History of PhilosophyA Christian View of Man and ThingsKarl Barth’s Theological MethodLanguage and TheologyPhilosophy of Science and Belief in God.
 
Vezi mai multe produse
Corobca Liliana

Corobca Liliana

Liliana Corobca, născută la 10 octombrie 1975, în satul Săseni,raionul Călărași, Republica Moldova, este scriitoare şi cercetătoare.Doctor în Litere la Universitatea din Bucureşti cu lucrarea Personajulîn romanul românesc interbelic (2003). A publicat trei romane, a editat
volume despre exilul literar românesc, bucovinenii deportaţi în Siberiaetc. În domeniul cenzurii a publicat Epurarea cărţilor în România.Documente (1944-1964), Editura Tritonic, 2010 și Controlul cărții. Cenzuraliteraturii în regimul comunist din România, Cartea Românească, 2014.
 
Vezi mai multe produse
Costa Ioana

Costa Ioana

Ioana Costa, filolog clasic, este profesor la Departamentul de filologie clasică al Universității din București, din 1990. Este titulara cursurilor de Introducere în filologia clasică, Fonetică istorică latină, Lingvistică comparată indo-europeană, Sintaxă latină, Epistolografie antică, la care se adaugă cursuri din autori greci și latini. A publicat monografii și articole de specialitate; a tradus texte majore ale literaturii greco-latine (Cato, Seneca, Pliniu cel Bătrîn, Augustin, Ieronim, Septuagina: Deuteronomul, Judecătorii, 4 Regi, Eclesiastul, Iezechiel) și a coordonat publicarea integralei filosofice senecane și a enciclopediei lui Pliniu cel Bătrîn.
 
Vezi mai multe produse

Cristian Marius

Vezi mai multe produse
Cruceru Marius David

Cruceru Marius David

Marius David Cruceru, născut în 28 ianuarie 1971, este profesor universitar în cadrul Universității Emanuel din Oradea și Decanul Facultății de Teologie din cadrul acestei școli, este căsătorit cu Ana-Natalia din anul 1991 și au împreună doi copii, Neriah și Naum-Lucas. Profesorul Cruceru este autorul unor monografii și studii referitoare la cele două domenii de interes care îl preocupă, patristica clasică și exegeza Noului Testament în limba greacă. Clasicist de formație, a migrat spre studiile patristice, pentru a se reîntoarce în final spre exegeza în limba greacă. Împreună cu alți teologi evanghelici a inițiat predarea patristicii clasice în școala în care activează încă din anul 1994. Este autorul unui comentariu cu titlul Şi voi care sînteţi răi fiţi desăvîrşiţi ca Tatăl, O abordare periegetică a Predicii de pe munte (Cluj-Napoca,  Editura Risoprint, 2010), comentariu reluat cu revizuiri și corecturi în ediția de față, pe lîngă o monografie referitoare a Augustin, Augustin, un amator (Cluj Napoca, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, 2006) și o colecție de articole-studiu, Întoarcerea din Oglindă (Cluj Napoca, Editura Risoprint, 2006).
 
Vezi mai multe produse

Dumitran Ana

Vezi mai multe produse

Dwyer Helen Soraghan

Vezi mai multe produse
Flonta Mircea

Flonta Mircea

Mircea Flonta (n. 1932), profesor universitar la Facultatea de Filosofie (Universitatea din Bucureşti), a publicat studii şi articole pe teme de filosofia ştiinţei, epistemologie, filosofia minţii, filosofia limbajului. A tradus din operele lui: Immanuel Kant, Albert Einstein, Karl Popper, Ludwig Wittgenstein, etc. Printre cele mai importante cărţi publicate se numără: Adevăruri necesare? Studiu monografic asupra analicităţii, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, 1975; Perspectivă filosofică şi raţiune ştiinţifică. Presupoziţii filosofice în ştiinţa exacta, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, 1985;  Cognitio. Introducere critică în problema cunoaşterii, ALL, 1994; Imagini ale ştiinţei, Editura Academiei Române, 1994; Cum recunoaştem Pasărea Minervei. Reflecţii asupra percepţiei filosofiei în cultura românească, Fundaţia Culturală Română, 1998; Gînditorul singuratic. Critica și practica filosofiei la Ludwig Wittgenstein, Humanitas, 2008; Darwin și după Darwin. Studii de filosofie a biologiei, Humanitas, 2010; Răspîntii ale gîndirii, Humanitas, 2018.
 
Vezi mai multe produse
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!